Δηλώσεις τύπου «αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού» από τον Βορίδη περί πολιτικής ευθύνης (βίντεο)

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ο αντ΄αυτού Μάκης Βορίδης ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ κλήθηκε να απαντήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου για το πολιτικό και επιχειρησιακό φιάσκο απέναντι στους νεοναζί χούλιγκαν που οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε ύψος ειρωνικό και απαξιωτικό ακούγοντας την ερώτηση του δημοσιογράφου που στηρίχθηκε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση Οικονόμου.

«Καλά, καλά» ήταν το πρώτο σχόλιο του Μάκη Βορίδη, ο οποίος στη συνέχεια έκανε ανάλυση τύπου «αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού» περί πολιτικής ευθύνης.

«Ο κ. Οικονόμου είναι δέκα ημέρες στο υπουργείο. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει κάτι άλλο πλην αυτού που πάντοτε καταλογίζεται και λέμε ότι ούτως ή άλλως οι υπουργοί και η κυβέρνηση έχει τη γενική πολιτική ευθύνη», είπε ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε ακάθεκτος:

«Αυτό σε κάθε περίπτωση συμβαίνει δεν το αρνείται κανένας. Όμως, αυτό δεν μπορεί να μετατρέπεται στο ότι ο υπουργός που έχει καθίσει δέκα ημέρες είναι εκείνος ο οποίος έφταιξε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Τη γενική ευθύνη την καταλαβαίνω αλλά αυτή είναι μια αντικειμενική ευθύνη δεν είναι υποκειμενική ευθύνη για να ζητάει κανείς τώρα την παραίτηση του υπουργού γι΄αυτό το ζήτημα. Θεωρώ ότι αυτά είναι αντιπολιτευτικές υπερβολές. Εντάξει, έχουμε συνηθίσει σε αυτά».

Ο αντ΄αυτού, ανέφερε, επίσης, είναι φαίνεται λογικό να μην γνωρίζει ο υπουργός και συνέχισε: «Προφανώς το τι ανεβαίνει στον υπουργό στο ζήτημα ενημερώσεώς του για την αντιμετώπιση κάθε στιγμή εγκληματικών ενεργειών και πράξεων δεν μπορεί να αφορά το σύνολο της δράσεων της αστυνομίας. Φαντάζομαι ενημερώνεται για πιο μείζονα θέματα. Η εσφαλμένη εκτίμηση ήταν ότι αυτό δεν ήταν μείζον θέμα, είναι ένα θέμα μεταξύ οπαδών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί